Christmas

Christmas Quiz

Christmas Quiz

Christmas Quiz 1. Who was the star of the Christmas movie Jingle All the Way?

Answer: Arnold Schwarzenegger

2. Who tries to stop Christmas from coming, by stealing all things of Christmas from “the Who’s”?

Answer: The Grinch

3. Who was the star of the movie titled White Christmas?

Answer: Bing Crosby

4 .What is the first name of Scrooge, the principal character of the novel, A Christmas Carol?

Answer: Ebenezer

5. Who was the author of A Christmas Carol?

Answer: Charles Dickens

6. How many ghosts are there in A Christmas Carol?

Answer: Four

7. What was the name of the animated Christmas movie featuring Tom Hanks?

Answer: The Polar Express

Christmas Foods

 

  1. Which milk-based beverage is available around the Christmas holidays and comes in both alcoholic and non-alcoholic versions?

Answer: Eggnog

2. Stollen is the traditional fruit cake of which country?

Answer: Germany

3. What name is given to small sausages wrapped in bacon, a staple at a British Christmas dinner?

Answer: Pigs in blankets

4. The red and white costume of Father Christmas was allegedly first introduced by which drinks manufacturer?

Answer: Coca-Cola

5. In which direction should you stir mincemeat for good luck; clockwise or anti-clockwise?

Answer: Clockwise

6. What would you stick into an onion, when following a traditional bread sauce recipe?

Answer: Cloves

7. A swede is a cross between which two vegetables?

Answer: A cabbage and a turnip

8. What is a female turkey called?

Answer: A hen

9. What is the name of the skin that hangs from a turkey’s neck?

10. Which spirit is traditionally added to butter and served with Christmas pudding?

Answer: Brandy

11.True or False: Before turkey, the traditional English Christmas dinner included a pig’s head smothered in mustard.

Answer: True

12. Visions of which sweet foodstuff danced in children’s heads as they slept, according to Clement Clarke Moore’s poem “‘Twas the Night before Christmas”?

Answer: Sugar-plums

13. In Oaxaca City, Mexico, Noche de rábanos is celebrated every 23rd December. Which food gives this festival its name?

Answer: Radish; Noche de rábanos is Night of the Radishes when Mexican craftsmen create carvings from root vegetables.

14.  Approximately how many turkeys were purchased at Christmas 2013 in the UK; 1 million, 10 million, or 20 million?

Answer: 10 million

15. What is a ‘Bûche de Noël’, commonly eaten in France at Christmas?

Answer: Yule log (cake/chocolate log or similar acceptable)

Christmas Traditions

1. When was the first Christmas card sent? Who designed it?

Answer: The first Christmas card was sent in 1843 and was designed by John Horsley.

2. Canada, The U.K., and most other Commonwealth countries officially celebrate the day after Christmas as what holiday?

Answer: Boxing Day

3. How do you say “Merry Christmas” in Spanish?

Answer: Feliz Navidad

4. Similar to tinsel, these long strips of shiny foil are used to decorate a Christmas tree. What are they called?

Answer: Icicles

5. What are two other names for Santa Claus?

Answer: Saint Nick and Kris Kringle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *